Klub Kadar 24 na adresi kadar24.org postao je novi član WebMedia zajednice. Ovo je priča o Klubu.

Čovek je čoveku sve. Sabrani oko jedne ideje koja rađa neke nove i bolje, ujedinjeni i dobronamerni, zajedno stvaramo povoljnije okolnosti. Uz čvrst oslonac, posvećenost i veru u svaki cilj kome stremimo, sigurno ćemo uspeti.

Mnogo je dece i mladih čiji talenat ne sme da trpi nemogućnost razvoja i kontinuiranog napretka. Šta god da započnemo neophodna su i sredstva za konkretnu realizaciju. Iz ovih ili onih razloga najbitniji i najosetljiviji deo populacije našeg društva nepravedno ispašta zbog pustih para. Odgovornost je na nama, odraslima.

Porodica KADAR [24] je bogatija za jednog člana, a to je Klub KADAR [24]. Zato, dragi naši, dobro došli u klub!

Čemu Klub?

Studio KADAR [24] od početka svog delovanja neguje ideju Vredno, a besplatno. Veoma nam je važno da svako talentovano dete dobije šansu za kreativan razvoj kroz grane umetnosti kojima se bavimo. Želimo da doprinesemo što većem interesovanju za upoznavanjem mladih sa kulturom medija i njihovim funkcionisanjem, takođe.

Trudimo se da im pružimo što više korisnih znanja i veština koje se ne mogu usvojiti u školi, a važne su. Samim tim, moramo otkloniti svaku finansijsku prepreku i time obezbediti nesmetan i kvalitetan rad. Svaka predstava, film, TV emisija, razni formati scenskog i video produkta iziskuju sredstva. Pored ljudskih resursa, koji su uvek na prvom mestu.

Portal KADAR [24] je veb oaza za decu i mlade, u kojoj imaju priliku da kroz različite vrste sadržaja izraze svoje misli, zapažanja, postave pitanja i ponude odgovore. Slobodno, u duhu pravih vrednosti i bez cenzure. Afirmativan ton, razvoj kritičkog mišljenja, iskren i nadahnut pristup neki su od glavnih postulata uređivačke politike Portala. Pored pisanog, akcenat je i na stvaranju multimedijalnog sadržaja, a jasno je da i produkcija ima svoje zahteve i potrebe.

Specifična misija Portala KADAR [24] je osnivanje veb redakcija po školama. Time bi se na neki način ponovo revitalizovale i novinarske sekcije, kojih je danas daleko manje.

Suštinski i idejno, Portal KADAR [24] je još uvek jedinstven po svojoj formi i uređivačkoj politici, gde deca i mladi imaju prednost kao autori.

Dobro došli u Klub!

Logika strategije razvoja naše priče nametnula je sledeći korak. Osnovali smo Klub KADAR [24]. Na koncu prve decenije postojanja, otvaramo još jednu novu dimenziju Ideje krupnog plana. Dobro došli u Klub!

Klub KADAR [24] je namenjen svim ljudima otvorenog srca i uma, dobrih namera i razumevanja vrednosti za koje se zalažemo. Sa namerom da iz dana u dan širimo zajednicu dobrotvora i ljudi kojima je jasna uloga kreativnog stvaralaštva u životu mladog čoveka, idemo korak po korak. Ne žurimo. Pažljivo osluškujemo mlade te u skladu sa time donosimo odluke o aktivnostima i projektima. Njihov lični angažman, afiniteti i potrebe su naš fokus.

Klub Kadar 24
Logo Kluba Kadar 24

Svaki pojedinac, društveno odgovorna firma, preduzetnik, profesionalac, ustanova,… su zaista dobrodošli u Klub. Čak i oni koji možda ne uviđaju značaj ovakvog oblika vannastavnih aktivnosti. Upoznaćemo ih sa našim idejama, planovima kao i dosadašnjim rezultatima. Čovek je na prvom mestu.

Postoje raznorazni raspoloživi vidovi podrške. Nekada će nekome možda istinski pričiniti radost ono što radimo, te će imati potrebu da sa drugim ljudima podeli to. Nama je to itekako značajno, jer tako Ideja krupnog plana putuje ka širem krugu ljudi. Oni koji su u prilici da pomognu finasijski, u robi ili uslugama učiniće da daleko rasterećenije ostvarujemo svoje snove. Volonterizam i povremeno uključivanje osoba koje žele da doprinesu našim akcijama, produkciji i događajima su takođe vrlo dobrodošli.

Poseban tretman

Klub KADAR [24] će uvek biti zajednica zasnovana da dobrovoljnom pristupu. Takođe, istupanje je slobodno i bezuslovno. Članovi Kluba imaju poseban tretman i nastojaćemo da ih brižno negujemo i čuvamo. U skladu sa našim okvirima, zahvalnost nikada neće izostati.

Ideja nam je da vremenom stvorimo takvu klimu u našoj maloj komuni, u kojoj će svaki zainteresovani pojedinac moći dodatno da se angažuje. Svojim savetima i iskustvima mogao bi da doprinosi razvoju naše unutrašnje kreativne politike.

Otvorenog srca i raširenih ruku očekujemo svakoga ko istinski i dobronamerno želi da nam se priključi.

KADAR [24] će uvek znati da ceni svoje prijatelje i dobrotvore. U društvu u kome su briga o mladima, kultura i umetnost na najnižim granama, dobročinitelji koji ih pomažu zaslužuju zaista poseban tretman. Bez kurtoazije.

Stoga, još jednom, dobrodošli ste u Klub. Postanite deo jedne zanimljive ekipe ljubitelja mladosti, lepote i stvaralaštva.

Nebo je granica za sve što možemo da učinimo zajedno, oplemenjujući ambijent u kome naši najmlađi rastu i grade svoje temelje. To je naša obaveza.

Jovana Letić Mirković

Jovana Letić Mirković je akademska glumica i umetnički direktor PARADOKS grupe. Sa Nemanjom ima sina Mihaila. Živi u Valjevu.