WebMedia priča

WebMedia™ je internet organizacija koju pokreće PARADOKS grupa.
Bavimo se WEB produkcijom, marketingom, edukacijom i WEB artom,
kao krunom našeg delovanja i najvećeg dostignuća.

Bolja strana Neta

WebMedia vrednosti

Osnovni principi i vrednosti delovanja WebMedia organizacije su:
Humanost, Kreativnost, Originalnost i Znanje.
Koristeći najsavremeniju tehnologiju „otvorenog koda” baziranu na ideji „open source” [slobodni i dostupni izvori], WebMedia ima nekonvencionalan pristup istraživanju i delovanju na „Netu”.
Pusti video zapis

Svi smo na početku ovog velikog fenomena, nazvanog – Internet. Možemo samo da naslućujemo njegovo razvijanje. Ipak nešto možemo sa sigurnošću da tvrdimo – on je medij broj 1.

Kreiranje jednog WEB sajta uporedićemo sa nastajanjem filma. Sa ovim medijem imamo iskustvo više od sto godina i većini je poznata tehnologija filmske produkcije.

Potreban nam je scenario [priča]. Preduslov za dobar film je dobar scenario. Tako je i sa WEB sajtom. U ovoj fazi, koja predstavlja i najkreativniji deo stvaranja WEB prezentacije, osmišljava se “dramaturgija sajta”. Definiše se tačan naziv, konačan koncept i uspostavlja vizuelni identitet sajta.

Snimanje i montažu filma bi mogli sada uporediti sa dizajniranjem i programiranjem WEB sajta. Sudar ideje i savremenih i moćnih WEB aplikacija i alata, stvoriće u konačnoj “montaži” nov kvalitet – WEB sajt. Na svu sreću, za razliku od filma, idejna rešenja su 99.9% ostvariva i moguća.

Кada je sve gotovo, filmovi idu u bioskope, jer su željni publike. Isti je slučaj sa WEB sajtovima. I oni žele svoje gledaoce, odnosno posetioce.
Veoma je važna premijera, odnosno prvi utisak gledaoca/posetioca. Još je važnije da se publika uvek rado vraća delu. Ona umnogome determiniše pravu vrednost filma, u našem slučaju – WEB sajta.

Dakle, publika/posetioci su najvažniji. Bez sumnje. Zbog toga je u filmskoj idustriji veoma značajan segment – marketing. “Filmadžije” znaju da nije dovoljno samo snimiti film. On mora biti gledan. Otuda onoliki štampani promo materijali, trejleri, najave, reklamni spotovi […]

Ponavljamo se, ali moramo reći – isti slučaj je i sa WEB sajtom. I njemu je potrebna svojevrsna promocija. Tu stupa na scenu – WEB marketing koji ne prestaje sa “svojom ulogom” – do kraja.

U ovoj fazi nema filma. On je konačan. Potreba za “rimejkom” neke filmske priče je retka. Potreba za “rimejkom”, bolje rečeno ažuriranjem WEB sajta je stalna. WEB sajt je beskonačan. Uvek ima tendenciju razvoja i širenja, koja isključivo zavisi od vlasnika/urednika WEB sajta.

Zašto WebMedia?

Čovek nam je najvažniji.

WEB sajt koji se konstantno i planski razvija. Druga glavna odlika je stručno obučavanje vlasnika WEB sajta i oformljivanje WEB tima. Čovek je [i u ovom slučaju!] glavni i nezaobilazni faktor.

Otuda je WEB edukacija logična potreba i neizostavni deo sistema [IO] WebMedia. Znanje koje naš korisnik stekne veoma brzo postaje upotrebljivo, dovodeći ga do umeća nezavisne WEB kreacije.

Ljubav. Kreativnost. Odgovornost.

Mi volimo svoj posao i znamo da je to veliki blagoslov. Srećni smo kada su pred nama novi izazovi i uživamo u svakom danu.

Mihailo

Svakodnevno ažurira sajtove i vodi računa o njihovoj bezbednosti. U međuvremenu, voli da se zasladi i odigra neku dobru igricu na svom iPedu. Igra u Bloku mu je veoma važna.

Jovana

Zna da su ljudi najvažniji i koliko znači kvalitetan sadržaj za WEB. Podjednako dobro komunicira „uživo“ i mejlom. Nikada ne spremi ispod pedeset palačinaka.

Nemanja

Veruje u Boga i bolju stranu interneta. Uživa u kreiranju sajtova i ne voli termin „izrada sajtova“. U 99% slučajeva pronađe kreativno rešenje. Obraduju ga punjene paprike za ručak.

Odaberite svoj WEB paket

WebMedia omogućava da odaberete svoj željeni WEB paket koji će odgovarati Vašim potrebama. U okviru svakog WEB paketa možete birati dodatne opcije, ili u bilo kom trenutku menjati svoj WEB paket.